Dear All, How can I understand the relation between clause 6.1 Addressing risk & clause 8 HACCP Plan
Does clause 6.1 related to business risk OR food safety risk,
can some one give clear examples from real applications ??
Regards
Posted 18 November 2021 - 10:28 AM
The clause 6 is related to your Food Safety System so you have to look up to the oportunities and the threaths to the system.
(what can be bad for our system?)
The HACCP you'll drescribe the hazards for your operations since your suppliers until your customer.
(that step on my flowchart will bring any hazard for my operations?)
Thanked by 1 Member:
|
|
Posted 18 November 2021 - 03:15 PM
Добрый день! Суть вашего вопроса полностью раскрывает пункт 3.22 в Стандарте ISO 22000 - риск , который требуется оценить в пункте 6.1 МОЖЕТ оказать влияние на здоровье потребителя вследствие невыполнения требований п.8 - Плана НАССР или неверной оценки опасностей, связанных с вашими продуктами.
Т.е вы раскроете связь РИСКОВ и ВОЗМОЖНОСТЕЙ с оценкой и управлением опасными факторами.
Good day! The essence of your question fully discloses clause 3.22 in the ISO 22000 Standard - the risk that needs to be assessed in clause 6.1 MAY affect the health of the consumer due to non-compliance with the requirements of clause 8 - of the HACCP Plan or incorrect assessment of the hazards associated with your products. That is, you will uncover the relationship of RISKS and OPPORTUNITIES to hazard assessment and management.
Edited by Charles.C, 18 November 2021 - 03:53 PM.
translate
Posted 18 November 2021 - 03:32 PM
Добрый день! Суть вашего вопроса полностью раскрывает пункт 3.22 в Стандарте ISO 22000 - риск , который требуется оценить в пункте 6.1 МОЖЕТ оказать влияние на здоровье потребителя вследствие невыполнения требований п.8 - Плана НАССР или неверной оценки опасностей, связанных с вашими продуктами.
Т.е вы раскроете связь РИСКОВ и ВОЗМОЖНОСТЕЙ с оценкой и управлением опасными факторами.
Hi Stepka; Welcome to our forum. Please, write your comments in English:)
Posted 18 November 2021 - 03:34 PM
Добрый день! Суть вашего вопроса полностью раскрывает пункт 3.22 в Стандарте ISO 22000 - риск , который требуется оценить в пункте 6.1 МОЖЕТ оказать влияние на здоровье потребителя вследствие невыполнения требований п.8 - Плана НАССР или неверной оценки опасностей, связанных с вашими продуктами.
Т.е вы раскроете связь РИСКОВ и ВОЗМОЖНОСТЕЙ с оценкой и управлением опасными факторами.
Good day! The essence of your question fully discloses clause 3.22 in the ISO 22000 Standard - the risk that needs to be assessed in clause 6.1 MAY affect the health of the consumer due to non-compliance with the requirements of clause 8 - of the HACCP Plan or incorrect assessment of the hazards associated with your products.
That is, you will uncover the relationship of RISKS and OPPORTUNITIES to hazard assessment and management.
google translate :)
Thanked by 1 Member:
|
|
Posted 18 November 2021 - 03:54 PM
Russian (?) language adjusted.
Kind Regards,
Charles.C
Food Safety Topics →
Food Microbiology →
Product not reaching the cooling temperature as per the FDA guidanceStarted by lauMoH, 06 Sep 2023 ![]() |
|
![]() |
|
Food Safety Topics →
Food Safety Talk →
Why are bugs that come in a received ingredient a spec issue and not a food safety issue?Started by Saylrrmoon, 06 Sep 2023 ![]() |
|
![]() |
|
Food Safety Topics →
Food Technology →
Transitioning from hot fill to cold fill for Low acid refrigerated dairy productStarted by MattJH, 29 Aug 2023 ![]() |
|
![]() |
|
Food Safety Topics →
Auditing →
Frequency of Internal Audit Based on ISO 22000:2018 StandardStarted by Escherichia coli, 28 Aug 2023 ![]() |
|
![]() |
|
Community General Discussion →
Community General Chat →
Food Safety Risks from Dead BodyStarted by Camxmel, 28 Aug 2023 ![]() |
|
![]() |
0 members, 0 guests, 0 anonymous users