Jump to content

  • Quick Navigation
Photo

ISO 22000 Clause 6.1 addressing risk and relation to clause 8

Share this

  • You cannot start a new topic
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

nassrifi

    Grade - Active

  • IFSQN Active
  • 6 posts
  • 0 thanks
0
Neutral

  • Bahrain
    Bahrain

Posted 18 November 2021 - 10:09 AM

Dear All, How can I understand the relation between clause 6.1 Addressing risk  & clause 8 HACCP Plan

Does clause 6.1 related to business risk OR food safety risk, 

can some one give clear examples from real applications ??

 

 

 

Regards 



MMKlein

    Grade - Active

  • IFSQN Active
  • 23 posts
  • 5 thanks
4
Neutral

  • Brazil
    Brazil

Posted 18 November 2021 - 10:28 AM

The clause 6 is related to your Food Safety System so you have to look up to the oportunities and the threaths to the system.

(what can be bad for our system?)

 

 

 

The HACCP you'll drescribe the hazards for your operations since your suppliers until your customer.

(that step on my flowchart will bring any hazard for my operations?)



Thanked by 1 Member:

Stepka

    Grade - Active

  • IFSQN Active
  • 1 posts
  • 0 thanks
2
Neutral

  • Earth
    Earth

Posted 18 November 2021 - 03:15 PM

Добрый день! Суть вашего вопроса полностью раскрывает пункт 3.22 в Стандарте ISO 22000 - риск , который требуется оценить в пункте 6.1 МОЖЕТ оказать влияние на здоровье потребителя вследствие невыполнения требований п.8 - Плана НАССР или неверной оценки опасностей, связанных с вашими продуктами.

Т.е вы раскроете связь РИСКОВ и ВОЗМОЖНОСТЕЙ с оценкой и управлением опасными факторами.

 

Good day! The essence of your question fully discloses clause 3.22 in the ISO 22000 Standard - the risk that needs to be assessed in clause 6.1 MAY affect the health of the consumer due to non-compliance with the requirements of clause 8 - of the HACCP Plan or incorrect assessment of the hazards associated with your products. That is, you will uncover the relationship of RISKS and OPPORTUNITIES to hazard assessment and management.


Edited by Charles.C, 18 November 2021 - 03:53 PM.
translate


olenazh

    Grade - FIFSQN

  • IFSQN Fellow
  • 1,364 posts
  • 439 thanks
432
Excellent

  • Canada
    Canada
  • Gender:Female
  • Location:Toronto
  • Interests:My job, church, reading, gym, horror movies

Posted 18 November 2021 - 03:32 PM

Добрый день! Суть вашего вопроса полностью раскрывает пункт 3.22 в Стандарте ISO 22000 - риск , который требуется оценить в пункте 6.1 МОЖЕТ оказать влияние на здоровье потребителя вследствие невыполнения требований п.8 - Плана НАССР или неверной оценки опасностей, связанных с вашими продуктами.

Т.е вы раскроете связь РИСКОВ и ВОЗМОЖНОСТЕЙ с оценкой и управлением опасными факторами.

Hi Stepka; Welcome to our forum. Please, write your comments in English:) 



MMKlein

    Grade - Active

  • IFSQN Active
  • 23 posts
  • 5 thanks
4
Neutral

  • Brazil
    Brazil

Posted 18 November 2021 - 03:34 PM

Добрый день! Суть вашего вопроса полностью раскрывает пункт 3.22 в Стандарте ISO 22000 - риск , который требуется оценить в пункте 6.1 МОЖЕТ оказать влияние на здоровье потребителя вследствие невыполнения требований п.8 - Плана НАССР или неверной оценки опасностей, связанных с вашими продуктами.

Т.е вы раскроете связь РИСКОВ и ВОЗМОЖНОСТЕЙ с оценкой и управлением опасными факторами.

 

Good day! The essence of your question fully discloses clause 3.22 in the ISO 22000 Standard - the risk that needs to be assessed in clause 6.1 MAY affect the health of the consumer due to non-compliance with the requirements of clause 8 - of the HACCP Plan or incorrect assessment of the hazards associated with your products.

That is, you will uncover the relationship of RISKS and OPPORTUNITIES to hazard assessment and management.

 

 

 

google translate :)



Thanked by 1 Member:

Charles.C

    Grade - FIFSQN

  • IFSQN Moderator
  • 20,542 posts
  • 5665 thanks
1,545
Excellent

  • Earth
    Earth
  • Gender:Male
  • Interests:SF
    TV
    Movies

Posted 18 November 2021 - 03:54 PM

Russian (?) language adjusted.


Kind Regards,

 

Charles.C




Share this


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users