What's New Unreplied Topics Membership About Us Contact Us Privacy Policy
[Ad]

ISO 22000 Clause 6.1 addressing risk and relation to clause 8

Started by , Nov 18 2021 10:09 AM
5 Replies

Dear All, How can I understand the relation between clause 6.1 Addressing risk  & clause 8 HACCP Plan

Does clause 6.1 related to business risk OR food safety risk, 

can some one give clear examples from real applications ??

 

 

 

Regards 

Share this Topic
Topics you might be interested in
HACCP plan for chocolate and risk area decision tree FSSC 22000 Implementation package V5.1 Ingredient risk assesment SQF Clause 5.2.1 - Artwork customer approval Example of a risk assessment template
[Ad]

The clause 6 is related to your Food Safety System so you have to look up to the oportunities and the threaths to the system.

(what can be bad for our system?)

 

 

 

The HACCP you'll drescribe the hazards for your operations since your suppliers until your customer.

(that step on my flowchart will bring any hazard for my operations?)

1 Like1 Thank

Добрый день! Суть вашего вопроса полностью раскрывает пункт 3.22 в Стандарте ISO 22000 - риск , который требуется оценить в пункте 6.1 МОЖЕТ оказать влияние на здоровье потребителя вследствие невыполнения требований п.8 - Плана НАССР или неверной оценки опасностей, связанных с вашими продуктами.

Т.е вы раскроете связь РИСКОВ и ВОЗМОЖНОСТЕЙ с оценкой и управлением опасными факторами.

 

Good day! The essence of your question fully discloses clause 3.22 in the ISO 22000 Standard - the risk that needs to be assessed in clause 6.1 MAY affect the health of the consumer due to non-compliance with the requirements of clause 8 - of the HACCP Plan or incorrect assessment of the hazards associated with your products. That is, you will uncover the relationship of RISKS and OPPORTUNITIES to hazard assessment and management.

2 Likes

Добрый день! Суть вашего вопроса полностью раскрывает пункт 3.22 в Стандарте ISO 22000 - риск , который требуется оценить в пункте 6.1 МОЖЕТ оказать влияние на здоровье потребителя вследствие невыполнения требований п.8 - Плана НАССР или неверной оценки опасностей, связанных с вашими продуктами.

Т.е вы раскроете связь РИСКОВ и ВОЗМОЖНОСТЕЙ с оценкой и управлением опасными факторами.

Hi Stepka; Welcome to our forum. Please, write your comments in English:) 

1 Like

Добрый день! Суть вашего вопроса полностью раскрывает пункт 3.22 в Стандарте ISO 22000 - риск , который требуется оценить в пункте 6.1 МОЖЕТ оказать влияние на здоровье потребителя вследствие невыполнения требований п.8 - Плана НАССР или неверной оценки опасностей, связанных с вашими продуктами.

Т.е вы раскроете связь РИСКОВ и ВОЗМОЖНОСТЕЙ с оценкой и управлением опасными факторами.

 

Good day! The essence of your question fully discloses clause 3.22 in the ISO 22000 Standard - the risk that needs to be assessed in clause 6.1 MAY affect the health of the consumer due to non-compliance with the requirements of clause 8 - of the HACCP Plan or incorrect assessment of the hazards associated with your products.

That is, you will uncover the relationship of RISKS and OPPORTUNITIES to hazard assessment and management.

 

 

 

google translate :)

1 Thank

Russian (?) language adjusted.


Similar Discussion Topics
HACCP plan for chocolate and risk area decision tree FSSC 22000 Implementation package V5.1 Ingredient risk assesment SQF Clause 5.2.1 - Artwork customer approval Example of a risk assessment template Health & Safety Risk Assessment Zosi’s Environmental Monitoring Program (EMP) and risk assessment templates Is pulling the cords out from the ear buds a risk to contamination? Anyone have a template for the V6 Risk Based Plan for Tanker Cleaning risk assessment? BRCGS Storage and Distribution - Clause 1.1.9